Till Norrmejerier startsida
Kallrökt Lax med Rosécreme & Västerbottenostpaj.

Kallrökt Lax med Rosécreme & Västerbottenostpaj.

Suveränt god paj med Alinea inspirerad Rosécreme & kallrökt lax.

Mängd: 8 portioner

4/5
(69 röster)

Ingredienser

  • 1 Pajskal stort
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 2,5 dl Norrmejeriers vispgrädde
  • 3 ägg
  • 2,5 dl Norrmejeriers creme fraiche
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 krm färskmald rosepeppar
  • salt
  • vitpeppar
  • 400 g Kallrökt lax från BD fisk
  • Ruccolasallad till garnering

Gör så här

Pajen
Förgrädda pajskalet 10 min 170c, fyll det sedan med riven västerbottensost. Vispa ihop äggen och grädden till en stanning, kasta i en nypa salt och en nypa vitpeppar. Häll stanningen över osten och strö över lite timjan. Grädda pajen 10-15min 170c i ugnen till pajen är fast och fått fin gyllenbrun färg.
Rosécremen
Vispa upp creme fraichen med sirapen till den blivit något fast smaka av med rosépeppar, salt och peppar.
Upplägg
Dela pajen i 8 bitar och lägg upp på tallrikar, lägg en nypa ruccolasallad och en laxfjäril på det, klicka sedan en matsked creme på och njut!