Till Norrmejerier startsida
Kardemummadoftande äppelkaka

Kardemummadoftande äppelkaka

Baka en härligt doftande klassiker till eftermiddagsteet.

Mängd: 1 kaka

4/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 msk stött kardemumma
  • 1 nypa salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en sockerkaksform. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner äppelbitarna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och vispa ner i äggblandningen. Tillsätt filmjölk, kardemumma och salt. Vänd sist ner äppeloch mjölblandningen och slå upp i formen. Grädda i ca 35 min.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.