Till Norrmejerier startsida
Laktosfri äppelkaka

Laktosfri äppelkaka

Baka en härligt doftande klassiker till eftermiddagsteet.

Mängd: 1 kaka

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Laktosfri Filmjölk
  • 1 msk stött kardemumma
  • 1 nypa salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en sockerkaksform. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner äppelbitarna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och vispa ner i äggblandningen. Tillsätt filmjölk, kardemumma och salt. Vänd sist ner äppeloch mjölblandningen och slå upp i formen. Grädda i ca 35 min.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.