Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • finrivet skal av 1 tvättad citron
  • knäckformar

Gör så här

Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Ställ upp knäckformar på en smord plåt, så välter de inte så lätt. Koka knäcken ca 20 minuter tills den når 122° eller gör kulprovet. Låt knäcken svalna lite och blanda i citronskalet. Häll upp knäcken i en liten kanna och fyll formarna.

Tips:

KULPROV Häll en tesked smet i ett glas med kallt vatten. När smeten går att forma till en kula är den klar. Ju fastare kula desto hårdare blir knäcken eller kolan när den stelnat.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer