Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • finrivet skal av 1 tvättad citron
  • knäckformar

Gör så här

Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Ställ upp knäckformar på en smord plåt, så välter de inte så lätt. Koka knäcken ca 20 minuter tills den når 122° eller gör kulprovet. Låt knäcken svalna lite och blanda i citronskalet. Häll upp knäcken i en liten kanna och fyll formarna.

Tips:

KULPROV Häll en tesked smet i ett glas med kallt vatten. När smeten går att forma till en kula är den klar. Ju fastare kula desto hårdare blir knäcken eller kolan när den stelnat.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.