Till Norrmejerier startsida
Vaniljfudge med blåbär

Vaniljfudge med blåbär

Mängd: Ca 36 bitar

3,5/5
(77 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 msk honung
  • 75 g vit choklad, riven
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl torkade blåbär

Gör så här

Blanda grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet. Låt koka till 125° eller gör ett kulprov. Låt kolan svalna något och rör i riven choklad och vaniljsocker. Häll upp massan i en liten pappersklädd smord form (ca 12x12 cm). Strö blåbären över fudgen. Ställ i kylen. Skär med en vass kniv till fyrkantiga bitar när den svalnat.

Tips:

KULPROV Häll en tesked smet i ett glas med kallt vatten. När smeten går att forma till en kula är den klar. Ju fastare kula desto hårdare blir knäcken eller kolan när den stelnat.