Till Norrmejerier startsida
Tryffel med rom och vaniljsocker

Tryffel med rom och vaniljsocker

Mängd: Ca 25 st

3,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 1½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk rom (kan uteslutas, ersätt t ex med 2 msk koncentrerad apelsinjuice)
  • finrivet skal av ½ tvättad apelsin
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och blanda med grädden. Rör till en jämn smet. Smaka av med lite florsocker, smaksätt med rom och finrivet apelsinskal. Rör ned det rumsvarma smöret. Låt svalna tills smeten stelnat. Blanda florsocker och vaniljsocker i en djup tallrik. Forma tryfflarna till kulor och rulla i sockret.