Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g mörk blockchoklad 70%
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl råsocker, strö
  • 2 ägg
  • 1/2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en liten avlång brödform. Smält blockchokladen över vattenbad eller i mikron. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Blanda i äggen ett i taget. Blanda i filmjölken. Vänd ner mjölblandningen försiktigt. Blanda i den smälta chokladen i hälften av smeten och pepparkakskryddorna i andra hälften. Skeda i blandningen i två lager i formen och dra sedan med en sked så att smeten blandar sig lite ojämnt och kakan blir marmorerad. Grädda kakan i ca 35 minuter. Låt svalna något och stjälp ur formen. Servera med lättvispad grädde. Dekorera gärna med citronmeliss.