Till Norrmejerier startsida
Vit chokladkaka

Vit chokladkaka

Mängd: 1 kaka, ca 8 bitar

3/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 250 g vit choklad, hackad
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 2 msk limesaft
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

till dekoration:

  • 50 g vit choklad
  • 3 dl blåbär
  • 1 dl pistaschnötter

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och mjöla en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Häll smöret över den hackade chokladen och rör om tills det smält. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt limesaft. Vänd ner chokladblandningen, mjölet och grädden, rör ihop med luftiga tag. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna. Flaga chokladen med en potatisskalare, hacka pistagenötterna. Dekorera kakan med blåbär, choklad och pistaschnötter. Vispa grädden lätt. Servera kakan med vispgrädde.

Tips:

TIPS! Vill du hellre göra en grädd-tårta? Då kan du spritsa ut grädden i en ring direkt på kakan och fylla mitten med dekorationen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.