Till Norrmejerier startsida
Köttbullar med grov fransk senap

Köttbullar med grov fransk senap

Mängd: 4 portioner

3/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 500 g köttfärs, gärna kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk grov fransk senap
  • 1 ägg

Gör så här

Finhacka schalottenlöken och stek den mjuk i smör i en stekpanna. Blanda ströbröd och grädde och låt det svälla en liten stund. Blanda i alla övriga ingredienser och knåda till en smidig färs. Rulla till små köttbullar och stek i smör i en stekpanna tills de får fin färg och är genomstekta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.