Lyxig vardagsrätt
Mängd: 4
1-2-3 lag:
Sätt ugnen på 175 grader,det ska vara samma grader till potatisen som till fisken.
Skala och skiva mandelpotatisen ganska tunnt.
Blanda potatisen med grädde,creme fraichè, rivna vitlökenriven vitlök ger mer smak än pressad och
1,5dl Västerbottensost.
salta och peppra efter smak.
Småkoka blandningen ca 5-7min.
Blandningen ska vara ganska kompakt för att det ska gå att skära i kakan sedan.Så gör inte den för rinnig utan hellre lite torrare,men osten gör den krämig.
Klä en rektangulär form på ca 2L med bakplåtspapper.
Häll i potatisen och gräda mitt i ugnen ca 25-35min.
Prova med en sticka när potatisen är klar.
Under tiden gör du 1-2-3 lagen till betorna.
Skala och skiva betorna gärna med mandolinjärn för att få dem riktigt tunna.
Blanda ingredienserna till lagen i en skål, lägg ner betorna och låt stå i rumstemepratur.
Strax innan potatiskakan är färdig strör du över sista osten.
Ta ut potatiskakan och låt dra på bänken medans du tillagar fisken.
Salta och peppra fiskfileèrna lägg dem i en oljasmord ugnsäker form med skinnet nedåt.
baka i ugen ca 12-14min.
Fisken är klar när det vita proteinet sipprar ut.
Skär fisken i kuber och rulla dessa i hackad bladpersilja och servera med potatiskakan och dem picklade rödbetorna.
Smaklig måltid