Till Norrmejerier startsida
Bulgur med kycklingcurry

Bulgur med kycklingcurry

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • hönsbuljong 25 l (8 l)
  • bulgur 1,5 kg (6 kg)
  • Norrmejerier Smör 125 g (0,5 kg)
  • kyckling, tärnad 2,5 kg (10 kg)
  • blomkålsbuketter 2,5 kg (10 kg)
  • curry 2 msk (1 dl)
  • spiskummin 2 msk (1 dl)
  • Norrmejerier Mellangrädde 1,25 l (5 l)
  • sallad eller färsk bladspenat 750 g (3 kg)
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Koka upp buljongen. Lägg bulgurgrynen i bleck, häll på buljong och täck med lock. Låt dra 15 min. Bryn kyckling och blomkål i smör. Tillsätt kryddor och grädde. Koka 15 min tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.