Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 dl blandade bär t ex hallon, jordgubbar och blåbär
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl Norrmejerier Laktosfri Crème Fraiche
  • 3 dl Norrmejerier Laktosfri Vispgrädde
  • 12 små cookies eller chokladkex

till dekoration:

  • 4 dl färska bär t ex röda vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar, hallon

Gör så här

Kör bären snabbt i mixern. Knäck äggen och dela i gulor och vitor. Vispa vitorna styvt med en elvisp och ställ åt sidan. Vispa äggulorna och strösocker så att det blir vitt och pösigt. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa crème fraiche så den blir fast och blanda med vaniljfrön, äggulorna och sockret och de mosade bären till en jämn smet. Vispa grädden lätt. Blanda grädden med glassmeten. Vänd ner den styva äggvitan med luftiga tag. Smula kexen i mixer med smör så att de blir lite som en pajdeg. Lägg smulmixen i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Häll på smeten, täck med plastfilm och ställ in i frysen och låt frysa i minst 4 timmar. Ta ut tårtan ca 20 minuter innan servering. Lägg upp på ett tårtfat. Dekorera med färska bär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.