Till Norrmejerier startsida
Lök- och potatissoppa med parmaskinka

Lök- och potatissoppa med parmaskinka

De knapriga skivorna av parmaskinka är goda att smula över soppan.

Mängd: 4 portioner

4/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 gula lökar
  • 5-6 mjöliga potatisar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg skinkan på bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter.Tärna lök och potatis. Krossa vitlöken. Fräs alltsammans i en kastrull utan att det tar färg. Häll på buljongen, sänk värmen, täck med lock och låt soppan sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen, späd med grädde och smaka av med salt och peppar. Servera med parmaskinka och gärna lite finhackat kryddgrönt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.