Till Norrmejerier startsida
Frestande fisksoppa

Frestande fisksoppa

En matig fisksoppa med härliga musslor.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 1 kg blå musslor med skal
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 2 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 200 g laxfilé, i stora tärningar
  • 1 msk hackad bladpersilja

Gör så här

Rensa musslorna under rinnande kallt vatten. Ta bort skägget och släng de musslor som inte sluter sig när du knackar på dem. Fräs lök i smör i en stor kastrull. Lägg i musslorna och slå över vinet. Lägg på locket och koka hastigt i ett par minuter så att musslorna öppnar sig. Sila av vinet och spara det. Skär morot, purjo och potatis i mindre bitar. Fräs dem i en kastrull. Lägg i vitlöken. Slå på buljong tillsammans med spadet från musslorna och créme fraichen.

Låt soppan puttra i ca 10 min eller tills grönsakerna är mjuka. Lägg i laxen och låt soppan koka sakta i ca 2 min. Lägg i musslorna och koka ytterligare en halv minut. Servera soppan rykande varm. Strö över bladpersilja.

Servera gärna med ett gott bröd.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.