Till Norrmejerier startsida
Matjesklämma

Matjesklämma

Perfekt om man är många och maten måste ätas för hand. Servera matjessillen precis som en surströmmingsklämma.

Mängd: 4 portioner

3/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 4 stora skivor mjukt tunnbröd
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1/2 kg kokt mandelpotatis, gärna ljummen
  • 200 g matjessill i bit, väl avrunnen
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil

Gör så här

Bred ut mjukt smör på ena sidan av tunnbröden. Skär potatisen i skivor, fördela dessa tillsammans med matjessillen på brödet. Toppa med gräslök och vik ihop till en klämma. Toppa med gräddfil när du har fått klämman i din hand.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.