Till Norrmejerier startsida
Matjestoppar på kavring

Matjestoppar på kavring

Så svenskt, och så gott. Hela den svenska sommaren samlad på en liten macka!

Mängd: 4 portioner

4/5
(28 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 rödlök
  • 200 g väl avrunnen matjessill
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk kaviar
  • nymald svartpeppar
  • 4 skivor kavring
  • ett knippe gräslök, fint skuren

Gör så här

Skala och hacka äggen. Skala och finhacka löken. Skär matjessillen i små bitar. Vänd ihop alltsammans med gräddfil, kaviar och gräslök. Krydda med svartpeppar. Ställ kallt till servering. Skär brödet i munsbitstora bitar. Klicka ut mat­jesröran och toppa gärna med lite extra gräslök och rödlök.