Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 burk matjessillfiléer, 200 g
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 dl Kesella
  • svartpeppar
  • 4 gelatinblad

Garnering:

  • rädisor
  • gräslök

Gör så här

Finfördela kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet Bred ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och packa ihop med en sked. Hacka sillfiléerna. Blanda sill, lök, gräddfil och kesella. Smaksätt med lite peppar. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten några minuter. Krama ur dem och smält på svag värme. Rör ner i blandningen. Bred ut den ovanpå brödbottnen. Låt tårtan stå kallt i 3-4 tim. Garnera med skivade rädisor och hackad gräslök före serveringen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.