Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 burk matjessillfiléer, 200 g
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 dl Kesella
  • svartpeppar
  • 4 gelatinblad

Garnering:

  • rädisor
  • gräslök

Gör så här

Finfördela kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet Bred ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och packa ihop med en sked. Hacka sillfiléerna. Blanda sill, lök, gräddfil och kesella. Smaksätt med lite peppar. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten några minuter. Krama ur dem och smält på svag värme. Rör ner i blandningen. Bred ut den ovanpå brödbottnen. Låt tårtan stå kallt i 3-4 tim. Garnera med skivade rädisor och hackad gräslök före serveringen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott