Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 burk matjessillfiléer, 200 g
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 dl Kesella
  • svartpeppar
  • 4 gelatinblad

Garnering:

  • rädisor
  • gräslök

Gör så här

Finfördela kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet Bred ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och packa ihop med en sked. Hacka sillfiléerna. Blanda sill, lök, gräddfil och kesella. Smaksätt med lite peppar. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten några minuter. Krama ur dem och smält på svag värme. Rör ner i blandningen. Bred ut den ovanpå brödbottnen. Låt tårtan stå kallt i 3-4 tim. Garnera med skivade rädisor och hackad gräslök före serveringen.