Till Norrmejerier startsida
Västerbottensost-krustader med ansjovis

Västerbottensost-krustader med ansjovis

Mängd:

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 pkt krustader ca 15 -20 st
  • 100g riven Västerbottenost®
  • 1 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 liten burk ansjovisfileér
  • 1 knippe dill

Gör så här

Sätt ugnen på 150º. Fyll krustaderna till hälften med osten. Blanda ihop ägg och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Fyll krustaderna med äggblandningen och grädda i ca 10 min. Hacka löken. Stek i smöret och tillsätt sockret efter en stund. Låt sockret smälta tills det blir lite gul/brunaktigt och flytande, dvs karamelliserat. Servera krustaderna lätt ljumna med sockerstekt lök, en liten ansjovis filé och dill.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer