Till Norrmejerier startsida
Mustig vårsoppa

Mustig vårsoppa

En ljuvlig soppa som får sina smaker från såväl grönsaker som asiatiskt citrongräs. Får du inte tag på det, så använder du finrivet citron- eller limeskal istället, men tänk på att bara använda det gula/gröna, inte det beska vita innerköttet.

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 4 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1–2 citrongräs eller
  • 1 tsk rivet skal av citron/lime
  • 2 cm färsk riven ingefära
  • salt och peppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche

dekoration: korianderblad,

  • en klick Norrmejerier crème fraiche eller
  • strimlad chilifrukt

Gör så här

Skala alla grönsaker och skär i mindre bitar. Pressa vitlöken och fräs den i smöret. Lägg i grönsakerna. Häll på buljong och lägg i citrongräset som först bankats mjukt (för att frigöra smaken). Låt soppan koka på svag värme tills grönsakerna är mjuka, ca 20 min. Fiska upp citrongräset. Mixa soppan slät med stavmixer och smaksätt med ingefära, salt och peppar. Rör ned crème fraiche och vispa soppan slät. Dekorera och servera i kopp.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott