Till Norrmejerier startsida
Örtkyckling på risbädd

Örtkyckling på risbädd

– allt i en kastrull Låt ris och kyckling puttra på svag värme i samma kastrull. En skvätt grädde, lite strimlad purjo och färska örter på slutet ger det hela en rejäl guldkant. Mumsmat för ensamätaren

Mängd: 1 portion

3,5/5
(14 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1 dl ris
  • 1 kycklingfilé
  • 1/2 purjolök, strimlad
  • 1-2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1/2 dl färska örter
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Sänk värmen, lägg i riset och låt det småputtra i 5 minuter under lock innan du lägger ned kycklingfilén på riset. Täck med locket och koka i ytterligare 15 minuter. Rör ner purjolöken i riset tillsammans med grädden. Låt alltsammans koka i 2 minuter. Finhacka det kryddgröna och toppa med det. Smaka av med salt och peppar.

Produkter i receptet: