Till Norrmejerier startsida
Örtkyckling på risbädd

Örtkyckling på risbädd

– allt i en kastrull Låt ris och kyckling puttra på svag värme i samma kastrull. En skvätt grädde, lite strimlad purjo och färska örter på slutet ger det hela en rejäl guldkant. Mumsmat för ensamätaren

Mängd: 1 portion

3,5/5
(14 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • 1 dl ris
  • 1 kycklingfilé
  • 1/2 purjolök, strimlad
  • 1-2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1/2 dl färska örter
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Sänk värmen, lägg i riset och låt det småputtra i 5 minuter under lock innan du lägger ned kycklingfilén på riset. Täck med locket och koka i ytterligare 15 minuter. Rör ner purjolöken i riset tillsammans med grädden. Låt alltsammans koka i 2 minuter. Finhacka det kryddgröna och toppa med det. Smaka av med salt och peppar.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.