Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 500 g kycklingbröstfilé eller lårfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 citron
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 dl Mellangrädde
  • Ev. 2 msk färsk dragon eller persilja
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötterna i slantar. Skala citronen med en kniv och skär den i tunna skivor. Stek löken i smör i en kastrull tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt buljong, vatten och grädde och låt småputtra. Lägg i morötterna och kycklingen och koka sakta i 10 minuter. Lägg i citronskivorna. Smaka av med salt och peppar. Dekorera eventuellt med dragon eller persilja. Servera kycklinggrytan med ris.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.