Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 4 portioner ris
  • 500 g kycklingbröstfilé eller lårfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 citron
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 dl Mellangrädde
  • Ev. 2 msk färsk dragon eller persilja
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen svartpeppar

Gör så här

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingen i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötterna i slantar. Skala citronen med en kniv och skär den i tunna skivor. Stek löken i smör i en kastrull tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt buljong, vatten och grädde och låt småputtra. Lägg i morötterna och kycklingen och koka sakta i 10 minuter. Lägg i citronskivorna. Smaka av med salt och peppar. Dekorera eventuellt med dragon eller persilja. Servera kycklinggrytan med ris.