Smakkombinationen persika, vit choklad och vanilj gör denna glass till en smaksensation. Söt men ändå frisk och fräsch.
Mängd: 4 portioner
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm grädde, mjölk, vaniljstång och vaniljfrön. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Häll i äggvispet i den heta gräddmjölken och sjud försiktigt under vispning tills den tjocknat. Häll i en kall bunke och ställ svalt tills smeten har kallnat helt, gärna över natten.
Ta upp vaniljstången. Tärna persikorna. Skär den vita chokladen i bitar. Blanda med glass-smeten. Häll i glassmaskin och kör ca 30 minuter, tills glassen är frusen och krämig eller se tips.
Häll i en bunke och förvara i frysen till servering.
Bäst blir resultatet i en glassmaskin men det går också att frysa i en bunke i frysen. Rör då var 15:e minut så att glassen fryses jämnt, det tar ca 3 timmar. Om du vill göra det väldigt enkelt; köp vaniljglass, rör den mjuk och tillsätt persika och choklad så har du gjort din egen glass supersnabbt.