Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 5 medelstora rödbetor
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 600 g mandelpotatis
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2½ dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • salt och peppar
  • ca 500 g laxfilé
  • ca 1 dl hackad bladpersilja
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att göra iordning rödbetorna. Skala och skiva betorna riktigt tunt, gärna med mandolin. Blanda med lagen i en skål och låt stå i rumstemperatur under tiden du gör klart rätten.
Skala och skiva mandelpotatisen tunt. Blanda potatis och grädde, crème fraiche, riven vitlök och ca 1,5 dl av osten. Salta och peppra. Småkoka blandningen ca 5-7 min. Klä en form, ca 2 liter, med bakplåtspapper. Häll i potatisröran och grädda mitt i ugnen ca 25-35 min. Prova med en sticka när potatisen är klar. Strax innan den är helt klar strör du över resten av osten. Ta ut potatiskakan och låt den stå och svalna något medan du tillagar fisken.
Smörj en ungsform med olivolja. Skär laxen i kuber, salta och peppra och lägg bitarna i formen med skinnsidan nedåt. Sätt in i ugnen och tillaga 10-12 min. Ta ut laxkuberna och rulla i hackad persilja. Servera med potatiskakan och rödbetorna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.