Till Norrmejerier startsida
Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Mängd: Ca100 pepparkakor

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 1 dl mörk sirap
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl skållade mandlar

Gör så här

Rör smör, socker och kryddor fluffigt. Tillsätt sirap. Blanda mjöl och bikarbonat och vänd ner i smeten. Blanda i mandeln. Rulla till 2 rullar och lägg i plastfolie. Låt vila i kylen minst ett par timmar så är det sedan lättare att få snygga, tunna kakor.
Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.

Tips:

TIPS! Spara den ena rullen i kylskåpet och baka ut hälften av kakorna vid ett senare tillfälle. Degrullen går också bra att frysa, då tinar du den några timmar eller tills det går att skära tunna skivor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer