Till Norrmejerier startsida
Små glassbakelser med polkagrissmak

Små glassbakelser med polkagrissmak

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 6 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 1 dl polkagriskarameller eller 1/2 polkagrisstång

Gör så här

Vispa vaniljvispen. Stöt polkagris grovt i en mortel. Blanda med vaniljvispen och häll i små vattensköljda bakformar eller koppar. Frys i ca 3 timmar. Doppa helt kort i hett vatten och stjälp upp på små fat och dekorera med lite karameller och polkagrisströssel.

Tips:

Vill man hellre göra en stor tårta går det lika bra, använd en vanlig sockerkaksform. Kolla bara att den frusit ordentligt i mitten för ju större form desto längre tid tar glassen på sig att frysa. Dekorera med ljus och polkagrisströssel.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.