Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 1 liter färska jordgubbar
  • 2 dl strösocker
  • saften av ½ citron
  • 2 äggulor
  • 3 dl Norrmejerier Matyoghurt
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

till servering:

  • 4 passionsfrukter, minimaränger, mynta

Gör så här

Skär jordgubbarna i mindre bitar. Häll på 1 dl strösocker och citronsaft, låt stå framme i ca 2 timmar och marinera. Rör ett par gånger. Vispa äggulorna med 1 dl strösocker vitt och luftigt. Vispa yoghurten med elvisp tills den blir tjock. Vispa grädden lätt med elvisp. Mosa jordgubbarna med en gaffel. Vänd i äggvisp, yoghurt och grädde i jordgubbsmoset. Kör i glassmaskin ca 30 minuter eller se tips. Skeda upp glassen i portionsformar. Dela passionsfrukterna och skeda över kärnorna. Dekorera med minimaränger och myntablad.

Tips:

Bäst blir resultatet i en glassmaskin men det går också att frysa i en bunke i frysen. Rör då var 15:e minut så att glassen fryses jämnt, det tar ca 3 timmar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.