Till Norrmejerier startsida
Smördegskvadrater toppade med gravlaxros

Smördegskvadrater toppade med gravlaxros

Frasigt goda och enkla att baka med färdigköpt smördeg.

Mängd: 12 st

3,5/5
(70 röster)

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 100 g hackad spenat eller grönkål
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 6-12 tunna skivor rökt lax
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegen något på mjölat bakbord. Skär varje platta i 3 kvadrater och lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda grönkålen med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje smördegsplatta. Vik upp kanten runtom ca 0,5 cm och tryck till den med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg runtom. Grädda i ca 15 min eller tills de fått fin färg. Toppa med en skiva lax som du rullat ihop så att den formar sig som en ros.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer