Till Norrmejerier startsida
Smördegskvadrater toppade med gravlaxros

Smördegskvadrater toppade med gravlaxros

Frasigt goda och enkla att baka med färdigköpt smördeg.

Mängd: 12 st

3,5/5
(61 röster)
Föredrar du laktosfritt är det lätt att välja norrländskt idag. Med vårt breda utbud av laktosfria produkter kan du enkelt byta ut vanliga produkter mot laktosfria. Upptäck alla laktosfria produkter från Norrland här.

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 100 g hackad spenat eller grönkål
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 6-12 tunna skivor rökt lax
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegen något på mjölat bakbord. Skär varje platta i 3 kvadrater och lägg på plåt med bakplåtspapper. Blanda grönkålen med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick på varje smördegsplatta. Vik upp kanten runtom ca 0,5 cm och tryck till den med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg runtom. Grädda i ca 15 min eller tills de fått fin färg. Toppa med en skiva lax som du rullat ihop så att den formar sig som en ros.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer