Till Norrmejerier startsida
Varmrökt löjfilé på tunnbröd toppad med örtcrème och Kalixlöjrom

Varmrökt löjfilé på tunnbröd toppad med örtcrème och Kalixlöjrom

4,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • ca 8 st Kalixlöja, varmrökt filé
  • tunnbröd
  • Örtcrème
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • salt, peppar
  • ev. lite limesaft
  • Kalixlöjrom
  • Dill eller annat grönt till garnering

Gör så här

Blanda alla ingredienser till örtcrèmen och smaka av med salt, peppar och ev. limesaft.
Bryt tunnbrödet i lagom stora bitar.
Lägg 1-2 löjfiléer på tunnbrödet.
Klicka crèmen på löjfilén eller bredvid på tunnbrödet.
Toppa eventuellt med en klick Kalixlöjrom.
Garnera med grönt, ex. dill.
Servera på julbordet eller till nyår som förrätt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.