Till Norrmejerier startsida
Varmrökt löjfilé på tunnbröd toppad med örtcrème och Kalixlöjrom

Varmrökt löjfilé på tunnbröd toppad med örtcrème och Kalixlöjrom

4,5/5
(6 röster)

Annons

Ingredienser

  • ca 8 st Kalixlöja, varmrökt filé
  • tunnbröd
  • Örtcrème
  • 1 dl Crème Fraiche
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • salt, peppar
  • ev. lite limesaft
  • Kalixlöjrom
  • Dill eller annat grönt till garnering

Gör så här

Blanda alla ingredienser till örtcrèmen och smaka av med salt, peppar och ev. limesaft.
Bryt tunnbrödet i lagom stora bitar.
Lägg 1-2 löjfiléer på tunnbrödet.
Klicka crèmen på löjfilén eller bredvid på tunnbrödet.
Toppa eventuellt med en klick Kalixlöjrom.
Garnera med grönt, ex. dill.
Servera på julbordet eller till nyår som förrätt.