Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 175 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk socker
  • 2 msk kallt vatten

Vaniljkräm:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk maizena mjöl
  • 2 msk vaniljsocker

Garnering:

  • färska frukter och bär efter säsong

Gör så här

Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Klä en pajform (ca 30 cm) med löstagbar botten med degen. Låt vila i kyl ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 20 min. Lossa försiktigt pajbottnen från formen.
Blanda grädde, mjölk, ägg, socker och maizenamjöl i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Låt svalna under omrörning. Tillsätt vaniljsocker. Bred ut krämen på pajbottnen. Lägg säsongens färska frukter och bär i dekorativt mönster på krämen. Servera med lättvispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.