Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

Pajdeg:

  • 4 dl vetemjöl
  • 175 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk socker
  • 2 msk kallt vatten

Vaniljkräm:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk maizena mjöl
  • 2 msk vaniljsocker

Garnering:

  • färska frukter och bär efter säsong

Gör så här

Hacka samman ingredienserna till pajdegen. Klä en pajform (ca 30 cm) med löstagbar botten med degen. Låt vila i kyl ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 20 min. Lossa försiktigt pajbottnen från formen.
Blanda grädde, mjölk, ägg, socker och maizenamjöl i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Låt svalna under omrörning. Tillsätt vaniljsocker. Bred ut krämen på pajbottnen. Lägg säsongens färska frukter och bär i dekorativt mönster på krämen. Servera med lättvispad grädde.