Mängd: 1 stor tårta, ca 18 bitar
citronkräm:
marängtoppar:
till dekoration: röda vinbär
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och strösocker vitt och tillsätt äggulorna, en i taget (spara äggvitorna till marängtoppen). Rör i vetemjöl blandat med bakpulver. Tillsätt mjölken och vänd hastigt till en jämn smet. Bred ut smeten i en form, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper. Förgrädda 10 minuter. Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, pressad citronsaft och finrivet skal. Bred ut citronkrämen på den varma kakan, grädda ca 15 minuter, kakan ska fortfarande vara lite lös. Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en blank, styv maräng. Pressa i citronsaft och tillsätt en nypa salt. Vispa ytterligare en liten stund. Häll marängsmeten i en sprits och spritsa fina marängtoppar på kakan. Sänk ugnsvärmen till 150°. Grädda ca 15 minuter tills marängen fått lite färg. Dekorera med röda vinbär.