Till Norrmejerier startsida
Spenatsoppa med fetaost

Spenatsoppa med fetaost

Spenat, fetaost och mynta är en smakkombination som måste provas.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad spenat
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 50 g fetaost i kuber
  • 1 msk finstrimlad färsk mynta

Gör så här

Tina spenaten. Stek löken i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt spenat, buljong och vatten och låt koka i ett par minuter. Blanda smör och vetemjöl och rör ner. Låt koka några minuter till en simmig konsistens. Vänd ner créme fraiche och smaka av med salt och peppar. Lägg i fetaost.

Servera soppan varm och strö över mynta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.