Till Norrmejerier startsida
Nykokt sparris med crème fraiche-fyllda ägg

Nykokt sparris med crème fraiche-fyllda ägg

Mängd: 4 portioner

4/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 6 hårdkokta ägg
  • 1½ dl crème fraice Örter-Vitlök
  • 2 knippen grön sparris
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar
  • körvel

Gör så här

Skala äggen och gröp försiktigt ut gulorna med en sked. Mosa gulorna med crème fraiche och lägg tillbaka
i ägghalvorna.
Skölj sparrisen och ta bort den träiga nedre delen. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sparrisen och koka i ca 5 min tills den är nätt och jämnt mjuk. Lägg upp sparris och ägghalvor på tallrikar. Droppa över lite smält smör, salta och peppra. Garnera med körvel.