Till Norrmejerier startsida
Nykokt sparris med crème fraiche-fyllda ägg

Nykokt sparris med crème fraiche-fyllda ägg

Mängd: 4 portioner

4/5
(28 röster)

Ingredienser

  • 6 hårdkokta ägg
  • 1½ dl crème fraice Örter-Vitlök
  • 2 knippen grön sparris
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar
  • körvel

Gör så här

Skala äggen och gröp försiktigt ut gulorna med en sked. Mosa gulorna med crème fraiche och lägg tillbaka i ägghalvorna. Skölj sparrisen och ta bort den träiga nedre delen. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sparrisen och koka i ca 5 min tills den är nätt och jämnt mjuk. Lägg upp sparris och ägghalvor på tallrikar. Droppa över lite smält smör, salta och peppra. Garnera med körvel.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer