Till Norrmejerier startsida
Nykokt sparris med crème fraiche-fyllda ägg

Nykokt sparris med crème fraiche-fyllda ägg

Mängd: 4 portioner

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 6 hårdkokta ägg
  • 1½ dl crème fraice Örter-Vitlök
  • 2 knippen grön sparris
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar
  • körvel

Gör så här

Skala äggen och gröp försiktigt ut gulorna med en sked. Mosa gulorna med crème fraiche och lägg tillbaka i ägghalvorna. Skölj sparrisen och ta bort den träiga nedre delen. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sparrisen och koka i ca 5 min tills den är nätt och jämnt mjuk. Lägg upp sparris och ägghalvor på tallrikar. Droppa över lite smält smör, salta och peppra. Garnera med körvel.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer