Till Norrmejerier startsida
Nykokt sparris med crème fraiche-fyllda ägg

Nykokt sparris med crème fraiche-fyllda ägg

Mängd: 4 portioner

4/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 6 hårdkokta ägg
  • 1½ dl crème fraice Örter-Vitlök
  • 2 knippen grön sparris
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar
  • körvel

Gör så här

Skala äggen och gröp försiktigt ut gulorna med en sked. Mosa gulorna med crème fraiche och lägg tillbaka i ägghalvorna. Skölj sparrisen och ta bort den träiga nedre delen. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sparrisen och koka i ca 5 min tills den är nätt och jämnt mjuk. Lägg upp sparris och ägghalvor på tallrikar. Droppa över lite smält smör, salta och peppra. Garnera med körvel.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer