Till Norrmejerier startsida
Stekt kyckling med salsa verdesås

Stekt kyckling med salsa verdesås

Mängd: 4 portioner

3/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad spenat
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • 400 g cannellinibönor
  • salt och peppar
  • 1 knippe rädisor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra. Stek klart i ugnen ca 15-20 min. Mixa yoghurt, vitlök, spenat och örter. Häll av bönorna och vänd ned dem i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med salsa verdesåsen och färska rädisor. Garnera gärna med ärtskott.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.