Till Norrmejerier startsida
Strömmingsburgare med sellerisallad

Strömmingsburgare med sellerisallad

Lägg en klick sellerisallad på strömmingen och njut av en riktig kulinarisk höjdpunkt, så där mitt i veckan.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 200 g rotselleri
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2-3 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • salt och peppar
  • 8 hamburgerbröd
  • 16 strömmingsfiléer
  • ströbröd
  • en klick Norrmejerier Smör

Tillbehör: grönsallad, tomater, rödlök

Gör så här

Börja med att skala och finstrimla sellerin. Doppa strimlorna i kokande vatten, 2–3 minuter, spola dem sedan kalla. Klappa dem torra och blanda med majonnäs, crème fraiche, senap, salt och peppar.Ställ salladen kallt till servering. Krydda strömmingen på köttsidan med salt och peppar. Lägg ihop dem, två och två, till flundror med skinnsidan utåt. Doppa i ströbröd och stek i rikligt med smör på bägge sidor, i 5-6 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera varma som hamburgare med sellerisalladen som hamburgerdressing.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.