Till Norrmejerier startsida
Vaniljpannkakor med apelsinsallad och yoghurt

Vaniljpannkakor med apelsinsallad och yoghurt

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 4 msk Norrmejerier Smör
  • 4 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 4 msk strösocker
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl Norrmejerier Matyoghurt

Gör så här

Vispa mjöl och mjölk till en klimpfri smet. Vispa i ägg, salt, vaniljsocker och smält smör. Grädda pannkakorna i en plättlagg med lite smör.
Skala och skär apelsinerna i skivor.
Dela granatäpple och pilla ur kärnorna mellan hinnorna. Blanda apelsinerna med granatäpplekärnorna.
Blanda strösockret med finrivet apelsinskal.
Servera pannkakorna med apelsinsalladen, strö över lite apelsinsocker och en klick yoghurt.

Tips:

TIPS! Häll upp pannkakssmeten i en flaska när du går ut, enkelt att ta med och lätt att hälla ur när du steker pannkakorna. TIPS! Välj din egen favoritfrukt, gör t ex en fruktsallad i förväg och ta med ut.