Till Norrmejerier startsida
Vaniljpannkakor med apelsinsallad och yoghurt

Vaniljpannkakor med apelsinsallad och yoghurt

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 4 msk Norrmejerier Smör
  • 4 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 4 msk strösocker
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl Norrmejerier Matyoghurt

Gör så här

Vispa mjöl och mjölk till en klimpfri smet. Vispa i ägg, salt, vaniljsocker och smält smör. Grädda pannkakorna i en plättlagg med lite smör. Skala och skär apelsinerna i skivor. Dela granatäpple och pilla ur kärnorna mellan hinnorna. Blanda apelsinerna med granatäpplekärnorna. Blanda strösockret med finrivet apelsinskal. Servera pannkakorna med apelsinsalladen, strö över lite apelsinsocker och en klick yoghurt.

Tips:

TIPS! Häll upp pannkakssmeten i en flaska när du går ut, enkelt att ta med och lätt att hälla ur när du steker pannkakorna. TIPS! Välj din egen favoritfrukt, gör t ex en fruktsallad i förväg och ta med ut.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer