Till Norrmejerier startsida
Vaniljpannkakor med apelsinsallad och yoghurt

Vaniljpannkakor med apelsinsallad och yoghurt

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 4 msk Norrmejerier Smör
  • 4 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 4 msk strösocker
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl Norrmejerier Matyoghurt

Gör så här

Vispa mjöl och mjölk till en klimpfri smet. Vispa i ägg, salt, vaniljsocker och smält smör. Grädda pannkakorna i en plättlagg med lite smör.
Skala och skär apelsinerna i skivor.
Dela granatäpple och pilla ur kärnorna mellan hinnorna. Blanda apelsinerna med granatäpplekärnorna.
Blanda strösockret med finrivet apelsinskal.
Servera pannkakorna med apelsinsalladen, strö över lite apelsinsocker och en klick yoghurt.

Tips:

TIPS! Häll upp pannkakssmeten i en flaska när du går ut, enkelt att ta med och lätt att hälla ur när du steker pannkakorna. TIPS! Välj din egen favoritfrukt, gör t ex en fruktsallad i förväg och ta med ut.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.