Till Norrmejerier startsida
Plättbakelse med lingon-fraiche

Plättbakelse med lingon-fraiche

Makalöst gott blir det att blanda Lätt Crème Fraiche med lingonsylt och använda det som fyllning till en plättbakelse.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Annons

Ingredienser

Grundsmet:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör

Lingonfraiche:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl lingonsylt.

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
Grädda små fina plättar och låt dem svalna. Blanda crème fraiche med lingonsylt. Bred ut fyllningen mellan 3-4 plättar. Sikta florsocker över och servera direkt. Garnera gärna med bär.

Tips:

Pincetten, alla kockars favoritredskap. Enkelt och fiffigt att vända plättar med.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.