Till Norrmejerier startsida
Plättbakelse med lingon-fraiche

Plättbakelse med lingon-fraiche

Makalöst gott blir det att blanda Lätt Crème Fraiche med lingonsylt och använda det som fyllning till en plättbakelse.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

Grundsmet:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör

Lingonfraiche:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl lingonsylt.

Gör så här

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken samt äggen. Smält smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund. Grädda små fina plättar och låt dem svalna. Blanda crème fraiche med lingonsylt. Bred ut fyllningen mellan 3-4 plättar. Sikta florsocker över och servera direkt. Garnera gärna med bär.

Tips:

Pincetten, alla kockars favoritredskap. Enkelt och fiffigt att vända plättar med.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer