Till Norrmejerier startsida
Vaniljparfait med blodapelsin

Vaniljparfait med blodapelsin

Mängd: 4 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • saft och skal av 1 blodapelsin

Gör så här

Vispa ihop äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa vaniljvispen lätt. Rör ner saft och skal av apelsin i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner vaniljvispen.
Klä insidan av en sockerkaksform med plastfolie eller använd portionsformar. Häll i parfaitsmeten och täck med folie. Ställ in formen i frysen i minst 4 timmar. Låt parfaiten tina något innan servering. Stjälp upp den på fat och servera.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.