Till Norrmejerier startsida
Vaniljparfait med blodapelsin

Vaniljparfait med blodapelsin

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • saft och skal av 1 blodapelsin

Gör så här

Vispa ihop äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa vaniljvispen lätt. Rör ner saft och skal av apelsin i ägg- och sockerblandningen. Vänd ner vaniljvispen. Klä insidan av en sockerkaksform med plastfolie eller använd portionsformar. Häll i parfaitsmeten och täck med folie. Ställ in formen i frysen i minst 4 timmar. Låt parfaiten tina något innan servering. Stjälp upp den på fat och servera.

Produkter i receptet:

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott