Till Norrmejerier startsida
Stracciatellan med dukkah och gremolata på fänkålsdill

Stracciatellan med dukkah och gremolata på fänkålsdill

Den här rätten skapades av Linnéa Liljedahl för Norrmejerier, och är en av sju i en meny komponerad för att smaka som godast med norrländsk mjölk i glaset.

Mängd: 4

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 200 gram stracciatella

Dukkah:

  • 100gram Marcona mandlar (skalade, rostade och saltade mandlar)
  • 60 gram rostad lök
  • 5 gram flingsalt
  • 60 gram chilirostade sesamfrön
  • 10 gram sesamfrön
  • 5 gram paprika pulver
  • 3 gram fänkålsfrön
  • 2 gram mald spiskummin
  • 1 gram korianderfrön

Gremolata:

  • En näve dill plockad från fänkål
  • Zest från ½ st apelsin och ½ st citron
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • 4 msk mild olivolja
  • 2 msk matolja
  • 2 gram flingsalt

Gör så här

Dukkah:
Rosta sesamfrön, spiskummin, fänkålsfrön och korianderfrön i en panna. Blanda alla ingredienser och mixa eller mortla dem till ett ganska grovt smul.

Gremolata:
Hacka dillen från fänkålen fint. Blanda med zest från apelsin och citron, vitlök och olja. Salta.

Toppa stracciatellan med önskad mängd Dukkah och gremolata, ät med sked.

Tips:

Detta recept är väldigt svårt att göra i liten mängd, men Dukkha håller bra och är god att ha som tillbehör vid andra tillfällen. Använd glutenfri rostad lök om dukkahn önskas glutenfri.

Produkter i receptet: