Till Norrmejerier startsida
Västerbottensbakelser

Västerbottensbakelser

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(9 röster)

Ingredienser

Botten:

  • 4 skivor kavring

Fyllning:

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl kesella gourmet
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1/4 hackad röd lök
  • 1 dl hackade äpplen
  • 1/4 dl hackad stjälkselleri
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk citronsaft

Topping:

  • 100 g sikrom/löjrom

Gör så här

Ta med en utstickare ut 4 runda bottnar av kavringen, lägg dem i varsin rund, plastfodrad form. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten under 5 minuter, krama ur dem och smält dem på låg värme. Värm 1 dl av kesellan försiktigt och rör ner det smälta gelatinet. Blanda ner resterande kesella, gräddfil och övriga ingredienser. Smaka av med salt och cayennepeppar. Fördela röran i formarna, stryk slätt och låt stå ca 5 timmar för att stelna. Toppa med löjrom, ta av plasten och servera gärna med ett par ruccolablad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer