Till Norrmejerier startsida
Västerbottensbakelser

Västerbottensbakelser

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(11 röster)

Ingredienser

Botten:

  • 4 skivor kavring

Fyllning:

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl kesella gourmet
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1/4 hackad röd lök
  • 1 dl hackade äpplen
  • 1/4 dl hackad stjälkselleri
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk citronsaft

Topping:

  • 100 g sikrom/löjrom

Gör så här

Ta med en utstickare ut 4 runda bottnar av kavringen, lägg dem i
varsin rund, plastfodrad form. Blötlägg gelatinbladen i kallt
vatten under 5 minuter, krama ur dem och smält dem på låg värme.
Värm 1 dl av kesellan försiktigt och rör ner det smälta gelatinet.
Blanda ner resterande kesella, gräddfil och övriga ingredienser.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Fördela röran i formarna, stryk slätt och låt stå ca 5 timmar för att
stelna. Toppa med löjrom, ta av plasten och servera gärna med ett
par ruccolablad.