Till Norrmejerier startsida
Västerbottensbakelser

Västerbottensbakelser

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(5 röster)
Föredrar du laktosfritt är det lätt att välja norrländskt idag. Med vårt breda utbud av laktosfria produkter kan du enkelt byta ut vanliga produkter mot laktosfria. Upptäck alla laktosfria produkter från Norrland här.

Ingredienser

Botten:

  • 4 skivor kavring

Fyllning:

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl kesella gourmet
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1/4 hackad röd lök
  • 1 dl hackade äpplen
  • 1/4 dl hackad stjälkselleri
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk citronsaft

Topping:

  • 100 g sikrom/löjrom

Gör så här

Ta med en utstickare ut 4 runda bottnar av kavringen, lägg dem i varsin rund, plastfodrad form. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten under 5 minuter, krama ur dem och smält dem på låg värme. Värm 1 dl av kesellan försiktigt och rör ner det smälta gelatinet. Blanda ner resterande kesella, gräddfil och övriga ingredienser. Smaka av med salt och cayennepeppar. Fördela röran i formarna, stryk slätt och låt stå ca 5 timmar för att stelna. Toppa med löjrom, ta av plasten och servera gärna med ett par ruccolablad.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer