Till Norrmejerier startsida
Västerbottensbakelser

Västerbottensbakelser

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(30 röster)

Ingredienser

Botten:

  • 4 skivor kavring

Fyllning:

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl kesella gourmet
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1/4 hackad röd lök
  • 1 dl hackade äpplen
  • 1/4 dl hackad stjälkselleri
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk citronsaft

Topping:

  • 100 g sikrom/löjrom

Gör så här

Ta med en utstickare ut 4 runda bottnar av kavringen, lägg dem i
varsin rund, plastfodrad form. Blötlägg gelatinbladen i kallt
vatten under 5 minuter, krama ur dem och smält dem på låg värme.
Värm 1 dl av kesellan försiktigt och rör ner det smälta gelatinet.
Blanda ner resterande kesella, gräddfil och övriga ingredienser.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Fördela röran i formarna, stryk slätt och låt stå ca 5 timmar för att
stelna. Toppa med löjrom, ta av plasten och servera gärna med ett
par ruccolablad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.