Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 5 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 kg vetemjöl
  • 1½ msk salt
  • 150 g Västerbottensost®

Gör så här

Blanda vatten, jäst och mjöl till en deg. Tillsätt saltet och kör i matberedare i ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen jäsa över natten eller ca 8 timmar. Baka ut som en krans. Klipp några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Grädda brödet i 5 min (kasta in ca 2 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga. Sänk värmen till 200° och grädda sedan i ytterligare 15 min.

Andra gillade även:

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer