Till Norrmejerier startsida
Västerbottensost-terrine

Västerbottensost-terrine

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 6 medelstora kokta potatisar
  • 1½ gelatinblad
  • 125 g philadelphiaost
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 50 g riven Västerbottensost®
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • salt och vitpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • ½ dl löjrom eller annan rom
  • saft från ½ citron
  • 2 msk rapsolja
  • salt och vitpeppar
  • 8 skivor med souvasrökt ren

Gör så här

Tärna potatisen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 min. Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med crème fraichen. Hacka dill och gräslök. Värm upp resten av philadelphiaosten och smält tillsammans med de urkramade gelatinbladen. Vänd i potatisen, crème fraicheblandningen, Västerbottensosten, örterna och krydda av med salt och peppar. Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten. Finhacka rödlök och gräslök till garnering. Blanda löjrom med citronsaft och rapsolja, smaksätt med salt och vitpeppar. Bryn souvas köttet hastigt i en stekpanna och servera det tillsammans med terrinen

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott