Till Norrmejerier startsida
Västerbottensost-terrine

Västerbottensost-terrine

Mängd: 4 portioner

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 6 medelstora kokta potatisar
  • 1½ gelatinblad
  • 125 g philadelphiaost
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 50 g riven Västerbottensost®
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • salt och vitpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • ½ dl löjrom eller annan rom
  • saft från ½ citron
  • 2 msk rapsolja
  • salt och vitpeppar
  • 8 skivor med souvasrökt ren

Gör så här

Tärna potatisen. Lägg gelatinbladen
i blöt i kallt vatten ca 10 min. Vispa
ihop hälften av philadelphiaosten med
crème fraichen.
Hacka dill och gräslök. Värm
upp resten av philadelphiaosten och
smält tillsammans med de urkramade
gelatinbladen. Vänd i potatisen, crème
fraicheblandningen, Västerbottensosten,
örterna och krydda av med salt
och peppar. Häll upp i en form och låt
stelna i kyl över natten.
Finhacka rödlök och gräslök till
garnering. Blanda löjrom med citronsaft
och rapsolja, smaksätt med salt
och vitpeppar.
Bryn souvas köttet hastigt i en
stekpanna och servera det tillsammans
med terrinen

Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.