Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk maizenamjöl
  • 3,5 msk vatten
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • 1,5 dl riven Västerbottensost

till dekoration: färsk timjan

Gör så här

Sätt ugnen på 185 grader. Fräs älgfärs och hackad gul lök i smör och olja under omrörning i ca 3 minuter, slå på krossade tomater, tomatpuré, salt, svartpeppar, timjan, mjölk och grädde. Låt småkoka i ca 15 minuter. Rör ut maizena med vatten och blanda ner i grytan för en lite tjockare konsistens. Smörj en ugnsfast form och varva älgfärssåsen med lasagneplattor, avsluta med att strö över Västerbottensosten på toppen och grädda lasagnen ca 40 minuter.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.