Till Norrmejerier startsida
Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

3,5/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 1 pkt krustader ca 15-20 st
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 1 st ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • 1 knippe dill

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Fyll krustaderna
till hälften med osten. Blanda ihop
ägg och grädde. Smaka av med salt
och vitpeppar.
Fyll krustaderna med äggblandningen
och grädda i ca 10 min.
Hacka löken, stek den i smör och tillsätt
sockret efter en stund. Låt sockret
smälta tills det blir lite gul/brunaktigt
och flytande, karamelliserat.
Servera krustaderna lätt ljumna
med sockerstekt lök, en liten ansjovisfilé
och dill.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.