Till Norrmejerier startsida
Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

3,5/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 1 pkt krustader ca 15-20 st
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 1 st ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och vitpeppar
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • 1 knippe dill

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Fyll krustaderna
till hälften med osten. Blanda ihop
ägg och grädde. Smaka av med salt
och vitpeppar.
Fyll krustaderna med äggblandningen
och grädda i ca 10 min.
Hacka löken, stek den i smör och tillsätt
sockret efter en stund. Låt sockret
smälta tills det blir lite gul/brunaktigt
och flytande, karamelliserat.
Servera krustaderna lätt ljumna
med sockerstekt lök, en liten ansjovisfilé
och dill.