Till Norrmejerier startsida
Apelsinmuffins

Apelsinmuffins

Det finns nya och roliga muffins-formar men det fungerar lika bra med vanliga.

Mängd: ca 15 st

4,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 2 msk blå vallmofrön
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • saft och finrivet skal av 1 stor blodapelsin (1 dl juice)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smöra muffinsformarna och ströa dem med vallmofrön. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull, slå i juicen och det rivna apelsinskalet och låt koka upp. Rör snabbt i den heta smörblandningen i ägg-smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Fyll hälften av smeten i formarna. Rör i kakaopulvret i resterande smet och fortsätt fylla formarna. Rör runt med en tesked så blir de fint melerade. Strö över lite vallmofrö. Grädda ca 12 min eller tills de fått fin färg.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer