Till Norrmejerier startsida
Apelsinmuffins

Apelsinmuffins

Det finns nya och roliga muffins-formar men det fungerar lika bra med vanliga.

Mängd: ca 15 st

4,5/5
(6 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 msk blå vallmofrön
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • saft och finrivet skal av 1 stor blodapelsin (1 dl juice)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smöra muffinsformarna och ströa dem med vallmofrön. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull, slå i juicen och det rivna apelsinskalet och låt koka upp. Rör snabbt i den heta smörblandningen i ägg-smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Fyll hälften av smeten i formarna. Rör i kakaopulvret i resterande smet och fortsätt fylla formarna. Rör runt med en tesked så blir de fint melerade. Strö över lite vallmofrö. Grädda ca 12 min eller tills de fått fin färg.