Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl råströsocker
  • 1½ dl Norrmejerier Vaniljyoghurt
  • finrivet skal och saft av 1 apelsin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4 apelsiner
  • 2 dl skalade pistaschnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en fyrkantig bakform eller en liten långpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner yoghurt, apelsinskal och saft. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i ägg-vispet till en jämn smet. Häll
smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35 min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Skala och skär apelsiner i tunna skivor. Hacka nötterna grovt. Lägg skivade apelsiner på kakan och toppa med nötter.