Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl hallon
  • ½ msk strösocker
  • Norrmejerier Smör och ca 1 dl kokosflingor till formen

glasyr: 1½ dl florsocker och

  • 2 tsk äggvita

till dekoration: hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och strö kokos i en sockerkaksform. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Smält smör och blanda med mjölk.
Vispa socker och ägg pösigt. Häll i mjölkblandningen och vänd ner
mjölblandningen och rör med luftiga tag till en jämn smet. Mosa hallonen med lite socker. Blanda hälften av smeten med hallonen. Häll i den ljusa smeten i botten av formen och häll hallonsmeten ovanpå. Dra en gaffel i smeten så att färgerna blandas lite. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Blanda glasyren och ringla på kakan. Dekorera med hallon.

Tips:

.