Mängd: 4 portioner
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp 1 dl grädde,
honung, strösocker, vaniljstång och vaniljfrön. Låt svalna helt, helst i kyl över natten. Vispa resterande grädde lätt och blanda den och filen med den kalla sockerlagen. Kör i glassmaskin ca 30 minuter, eller se tips. Låt glassen frysa till ett par timmar. Blanda hallon, socker och citronsaft och rör om tills det saftat sig och sockret är löst. Skär chokladen i flagor. Servera glassen med rårörda hallon, lite flagad choklad och chokladrån.
Detta blir en fantastiskt god glass med filmjölk. Härligt krämig med en lite syrlig smak.Testa gärna att byta ut filmjölken till din egen smaksatta filfavorit! Bäst blir resultatet i en glassmaskin men det går också att frysa i en bunke i frysen. Rör då var 15:e minut så att glassen fryses jämnt, det tar ca 3 timmar.