Till Norrmejerier startsida
Äppeltarte med vispad grädde och mynta

Äppeltarte med vispad grädde och mynta

Det är enkelt att baka med färdig smördeg. Här är äpplena kryddade med både muskot och kanel.

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 1 förpackning färdigkavlad kyld smördeg (275 g)
  • 4-6 äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 krm malen muskot
  • 1 dl råsocker strö
  • ägg till pensling
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • färsk mynta

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Kavla eventuellt ut smördegen något på ett mjölat bakbord. Arrangera äppelklyftorna på smördegen, spara ca 3 cm deg runt kanterna. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Strö över råsocker, kanel och muskot. Vik upp kanterna över äpplena. Grädda i ugn i ca 20 minuter. Servera äppeltarten med lättvispad grädde och lite färsk mynta.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott