Till Norrmejerier startsida
Äppeltarte med vispad grädde och mynta

Äppeltarte med vispad grädde och mynta

Det är enkelt att baka med färdig smördeg. Här är äpplena kryddade med både muskot och kanel.

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(37 röster)

Ingredienser

  • 1 förpackning färdigkavlad kyld smördeg (275 g)
  • 4-6 äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 krm malen muskot
  • 1 dl råsocker strö
  • ägg till pensling
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • färsk mynta

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Kavla eventuellt ut smördegen något på ett mjölat bakbord. Arrangera äppelklyftorna på smördegen, spara ca 3 cm deg runt kanterna. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Strö över råsocker, kanel och muskot. Vik upp kanterna över äpplena. Grädda i ugn i ca 20 minuter. Servera äppeltarten med lättvispad grädde och lite färsk mynta.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.