Till Norrmejerier startsida
Ärtcappuccino

Ärtcappuccino

Med en stavmixer får du ett fint skum på de små fina förrättssopporna.

Mängd: 4 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 200 g frysta små ärtor
  • 1 liter höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Fräs i smör utan att det tar färg. Häll på ärtor och buljong. Låt det koka upp och koka på svag värme i 10 minuter. Mixa. Häll på grädden, smaka av med salt och peppar. Hetta upp soppan och mixa den igen. Serveras som på bilden, i olika glas, och låt gästerna ta den stående.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.