Till Norrmejerier startsida
Blåbärsglass med lavendelflarn

Blåbärsglass med lavendelflarn

En snabbt mixad bärglass som blir lagom krämig för att ätas direkt eller efter cirka en timme i frysen. Med lavendel i flarnen går man i Cajsa Wargs fotspår.

Mängd: 4 pers

5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 225 g frysta blåbär
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk flytande honung
  • ev. 1 msk florsocker

Lavendelflarn:

  • Ca 24 st
  • 100 g flagad mandel
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk stött lavendel

Gör så här

Blåbärsglass:
Mixa de frysta bären tillsammans med lätt crème fraiche och honung. Smaka eventuellt av med florsocker. Skeda upp i portionsglas. Servera direkt eller låt stå i frysen i en timme.

Lavendelflarn:
Sätt ugnen på 150°. Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt sjuda helt kort under omrörning. Klicka ut smeten glest på bakplåtspapper och bred ut den något. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills flarnen fått fin färg. Låt svalna något, lossa sedan kakorna och rulla ihop dem till rullar eller låt kallna på en plan yta.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.